Matmuffins
2dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
2tsk bakpulver
En halv tsk salt
1ägg
6äggvitor
250g lätt kesella
1 dl minimjölk
1msk olivolja
200g fetaost 3%
En halv dl oliver ( har inte de i mina)
9 bitar soltorkade tomater i olja
Pumpakärnor till garnering.
1. Blanda samman grahamsmjöl,fiberhavregryn,bakpulver och salt i en bunke.
Vispa samman ägg,lättkesella,minimjölk och olivolja seperat.
2. Smula fetaosten grovt ,skiva oliverna& strimla dom soltorkade tomaterna.
Blanda samman alla ingridienser i en bunke.
3. fördela muffinssmeten i 9 stora muffinsformar (jag hade 17små bullformar istället)
Och strö över pumpakärnorna(jag hade solros ist)
Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35min.
Imed att jag hade 17bullformar istället så blev det ca 85kalorier per muffins.
Äter då 3st till lunch som blir ganska lagom.
