Matmuffins

Häromdagen gjorde jag mina Matmuffins som är min lunch för tillfället i skolan och tänkte dela med mig av receptet som självklart är från muskelmatboken!

2dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
2tsk bakpulver
En halv tsk salt
1ägg
6äggvitor
250g lätt kesella
1 dl minimjölk
1msk olivolja 
200g fetaost 3%
En halv dl oliver ( har inte de i mina)
9 bitar soltorkade tomater i olja
Pumpakärnor till garnering.

1. Blanda samman grahamsmjöl,fiberhavregryn,bakpulver och salt i en bunke.
Vispa samman ägg,lättkesella,minimjölk och olivolja seperat.

2. Smula fetaosten grovt ,skiva oliverna&  strimla dom soltorkade tomaterna.
Blanda samman alla ingridienser i en bunke.

3. fördela muffinssmeten i 9 stora muffinsformar (jag hade 17små bullformar istället) 
Och strö över pumpakärnorna(jag hade solros ist)
Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35min.

Imed att jag hade 17bullformar istället så blev det ca 85kalorier per muffins.
Äter då 3st till lunch som blir ganska lagom.



Kommentera här: